Responsive Ad Slot

Responsive Ad Slot

Slider

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'dan Önemli Kripto Para Açıklaması

0


Türkiye Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu sırasında üyelerine bilgi verdi ve sorularını cevapladı. Hükümetin Merkez Bankası ile birlikte %5 enflasyon hedefini belirlediğini ifade eden sayın Ağbal, kripto paralar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

2021'in İkinci Yarısı Dijital Para Testlerine Başlamaya Hazırlanıyoruz!

Dijital paralarla ilgili 2021 yılı ikinci yarısında pilot testlere başlamaya hazırlanıyoruz” diyen ve Merkez Bankası'nın şeffaflık çerçevesinde önemli adımlar atacağını söyleyen Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal kripto paralar hakkında şu açıklamalarda bulundu:

Dijital para konusunda başlatılan Ar-Ge projesi var. Şu anda bu projenin kavramsal aşaması tamamlanmış durumda. 2021'in ikinci yarısında kripto para pilot testlere başlanmasını hedefliyoruz.


"%5 Enflasyona İnanıyorum"

Ayrıca %5 enflasyon ile ilgili yorumlarını yapan sayın Ağbal: "%5’e inanıyorum. Bir şeye inanarak başlayacaksınız. İnanmadığınız işe girmeyin. Bir şeye inanmıyorsam söylemem. Başka ülkeler enflasyonu %1-2’de tutuyor da Türkiye Cumhuriyeti neden tutamasın? Bizim ne eksiğimiz var? Yapabiliriz. Önümüzde bir süreç var. Ara hedefler var. Banka, Hükümet’e tavsiyelerde bulunacak. Fiyat istikrarı ve maliye politikası alanlarında neler yapması gerektiğini söyleyecek. Kanun, ‘Banka, Hükümetin mali ve ekonomik müşaviri, mali ajanı ve haznedarıdır.’ diyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© all rights reserved
made with by templateszoo